Afşin Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Afşin Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odaları Başkanları’ndan Ay çekirdeğinde gümrük düzenlemesi tepkisi

Ziraat Odaları Başkanları’ndan Ay çekirdeğinde gümrük düzenlemesi tepkisi

Çerezlik ayçiçeği ithalatında 5 ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek olan yeni gümrük vergisi sistemindeki değişiklikler nedeniyle Afşin ziraat Odası olarak Başkanımız İbrahim EMİROĞLU ve Elbistan, Ekinözü ve Göksun ilçelerimizde ki Ziraat Odası Başkanları ile 12 Ağustos 2020 çarşamba günü basın toplantısı gerçekleştirdik. Bu yıl bölgemizde 60 Bin ton ayçiçeği üretimi söz konusu olup çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Başkan EMİROĞLU bu konu üzerinde gerekli açıklamaları yaptı.
Sayın Ziraat Odası Başkanımız İbrahim EMİROĞLU ; ''Devletimizin bütün kurumları ile birlikte çiftçilerimizin yanında olmasını, gümrük vergisi ile ilgili yapılan Yasal düzenlemelerin ithalatçılarımız, çiftçilerimiz, ve devletimizin ortak çıkarlarını gözeterek yapılmasını ,Tarım Orman Bakanlığı ile Ticaret Sanayi Bakanlığının sesimizi duymasını çiftçilerimiz de oluşacak mağduriyetin giderilmesini'' istedi.
Afşin,Elbistan, Göksun ve Ekinözü ilçelerindeki tüm mahalle muhtarlarından imza topladıklarını ifade eden Başkan EMİROĞLU, şöyle konuştu;
200’e yakın mahalle muhtarımızın imzası var. Bu imzaları, bizim imzaladığımız dilekçe eşliğinde bakanlıklarımıza ve genel merkezimize göndereceğiz. Tepkimizi birçok platformdan dile getiriyoruz. Tüm oda başkanlarımızla da irtibatlı olarak çalışıyoruz. İnşallah bizim sesimizi duyarlar. Ay çekirdeğindeki vergi düşüşü, üretim sezonundaki mağduriyetini artıracaktır.Bu kararın iç piyasaya yansımaları olacak. İster istemez fiyat istikrarını da etkileyecektir. Özellikle yöneticilerimizin daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz Çiftçimizin mağduriyetini önlemek için tekrar bir düzenleme yaparlar '' dedi.